Education

YoungBites. Dated: 4/21/2017 10:47:24 AM

Competitive exam series

Books And Authors
1. Who wrote the famous book - 'We the people'?
A. T.N.Kaul
B. J.R.D. Tata
C. Khushwant Singh
D. Nani Palkhivala
Answer: Option D
2. Who is the author of the book 'Nineteen Eighty Four'?
A. Thomas Hardy
B. Emile Zola
C. George Orwell
D. Walter Scott
Answer: Option C
3. Which of the following is NOT written by Munshi Premchand?
A. Gaban
B. Godan
C. Guide
D. Manasorovar
Answer: Option C
4. Who is the author of the book 'Forbidden Verses'?
A. Salman RushDie
B. Abu Nuwas
C. Ms. Taslima Nasrin
D. D.H. Lawrence
Answer: Option B
5. The lead character in the film 'The Bandit Queen' has been played by
A. Rupa Ganguly
B. Seema Biswas
C. Pratiba Sinha
D. Shabama Azmi
Answer: Option B
6. Which of the following books has been written by Vikram Seth?
A. My God Died Young
B. Islamic Bomb
C. Look Back in Anger
D. A Suitable Boy
Answer: Option D
7. Who wrote the line: ' A thing of beauty is a joy forever'?
A. John Keats
B. Robert Browing
C. P.B.Shelley
D. William Wordsworth
Answer: Option A
8. Who has written the book 'My Frozen Turbulence in Kashmir'?
A. Anees Jung
B. Jagmohan
C. M.J.Akbar
D. Nissim Ezekiel
Answer: Option B
9. The book 'To Live or Not Live' was written by
A. V.S. Naipaul
B. Alexandra Dumas
C. George Elliot
D. Nirad C. Chaudhuri
Answer: Option D
10. In India the first television programme was broadcasted in
A. 1959
B. 1965
C. 1976
D. 1957
Answer: Option A
11. 'A Voice for Freedom' is a book written by
A. Corazon Aquino
B. Nayantara Sahgal
C. Aung San Suu Kyi
D. Benazir Bhutto
Answer: Option B
12. Who is the father of English Poetry?
A. Milton
B. Wordsworth
C. Chaucer
D. Charles Dickens
Answer: Option C
13. The popular TV serial 'Neem ka Ped' was written by
A. Rahi Masoom Raza
B. Sharad Joshi
C. Ashapurna Devi
D. Harivansh Rai Bachachan
Answer: Option A
14. Who wrote 'War and Peace'?
A. Leo Tolstoy
B. Mahatma Gandhi
C. Charles Dickens
D. Kipling
Answer: Option A

 

Face to Face

Face to Face with Ch. Lal Singh: Part I / Trees are best friends of mankind as they serve every creature on planet earth: Ch Lal Singh... Read More
 

FACEBOOK

 

Twitter

 
 

Daily horoscope

 

Weather